marți, 17 aprilie 2018

Mi-am petrecut concediul in Spania si a fost de neuitat



Barcelona este, de departe, unul dintre cele mai vizitate orase ale Europei si ale lumii si atrage turisti din toate colturile lumii prin monumentele sale, cultura si activitatile propuse. Astfel, cei interesati de zboruri catre Barcelona pot apela la Aerotravel pentru ca pe aceasta cale se vor bucura de preturi accesibile pentru toate buzunarele, insa au la dispozitie si nenumarate locuri de cazare, pentru ca totul sa fie rezolvat simplu si rapid intr-un singur loc.

Sagrada Familia
Cu siguranta, cine ajunge in Barcelona nu are cum sa rateze catedrala Sagrada Familia care se remarca prin arhitectura sa gotica si reprezinta una dintre cele mai mari capodopere ale lui Antoni Gaudi. Chiar daca constructia acesteia a inceput in 1882 nici pana in ziua de azi nu a fost finalizata, insa se asteapta ca lucrarile sa fie terminate in 2026, atunci cand se vor implini 100 de ani de la moartea celebrului arhitect.

Strada La Rambla
Aceasta este una dintre cele mai populare strazi ale Barcelonei si este alcatuita din mai multe sectiuni, incepand de la Piata Cataluniei si se intinde pana la monumentul dedicat navigatorului Cristofor Columb. La tot pasul pot fi admirate cladirile deosebite, insa se gasesc si tot felul de restaurante, cafenele, terase si magazine, astfel ca nici un turist nu se va plictisi aici.

Cartierul gotic
Centrul vechi al Barcelonei este impresionant intrucat se desfasoara in jurul orasului roman antic, Barcino. Biserici frumoase, piete, muzee, toate sunt gazduite in cadrul zidurilor romane, iar printre atractiile principale se numara Muzeul de Istorie, iar stradutele inguste parc ca aduc surprize la tot pasul.

Cladirile moderniste
Modernismul reprezinta o miscare catalana ce s-a concentrat in jurul Barcelonei timp de aproape 20 de ani, intre 1888 si 1911 si este cunoscut pentru ca incluse nenumarate opere ale arhitectului Antoni Gaudi. Asadar, printre cele mai populare atractii se numara Casa Amatller, Casa Mila sau palatul Guell, iar acestea trebuie incluse in itinerariul tuturor celor care ajung aici.

Barcelona este un oras foarte vast, care ascunde nenumarate atractii, insa pentru a le descoperi pe toate este nevoie de mai multe saptamani, iar cum majoritatea concediilor se desfasoara pe perioade de cel mult 14 zile este dificil sa fie comprimate toate.

Simplu si comod
Oricine poate apela la Aerotravel pentru a alege zboruri catre Barcelona, iar unul dintre marile avantaje e reprezentat de faptul ca acestea pornesc de pe marile aeroporturi ale tarii si sunt directe. Cu alte cuvinte, nu se mai pierde timpul in asteptarea curselor de legatura, iar totul se desfasoara in numai cateva ore, astfel ca timpul economisit poate fi petrecut in oras unde sa fie descoperita cultura catalana si cele mai mici secrete ale Barcelonei.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu