joi, 21 decembrie 2017

Ce mai poti vedea prin Belgrad


Cu trecutul sau tumultuos, Belgrad ascunde o multime de atractii pentru turistii care isi doresc sa isi petreaca cateva zile in capitala Serbiei. Zboruri catre Belgrad pot fi alese de la Aerotravel, cel mai bun prieten al calatorilor, iar preturile sunt foarte accesibile, motiv pentru care pe turisti ii despart doar cateva ore de o experienta de neuitat.

Muzeul Nikola Tesla
Considerat unul dintre cei mai mari inventatori ai tuturor timpului, Nikola Tesla a fost pionerul care a ajutat ca in ziua de azi sa avem parte de mai mult confort, iar o masina electrica poarta numele sau. Astfel, era de asteptat ca in Belgrad sa existe un muzeu dedicat acestuia, iar vizitatorii au ocazia de a vedea sute de documente, carti, fotografii si desene ale lui Tesla, in timp ce copiii vor fi cei mai incantati de versiunile computerizate ale inventiilor sale.

Templul Sf. Sava
Cerul capitalei sarbe este dominat de domul templului Sf. Sava, care ajunge pana la 134 de metri inaltime, fiind cea mai inalta biserica ortodoxa inca folosita in ziua de azi. A fost nevoie de jumatate de secol pentru constructia acesteia, lucrarile incepand in 1935, fiind oprite pe durata celui de al doilea Razboi Mondial, iar procesul a fost finalizat in 1985, in timp ce reprezinta astazi una dintre cele mai mari atractii din Belgrad.

Strada Skadarlija
Chiar daca exista multe alte strazi mai lungi, Skadarlija este, probabil, cea mai faimoasa strada din oras, avand o lungime de doar 400 de metri si e localizata in centrul vechi, fiind legatura dintre bulevadrul Stefan Despot si strada Dusanova. Cladiri vechi sunt frumos aliniate aici, la parterul carora se gasesc diferite tipuri de magazine, iar o plimbare pe aceasta strada reprezinta o adevarata necesitate in randul turistilor ce aleg zboruri catre Belgrad care au ocazia de a descoperi atmosfera deosebita a orasului.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu